Meidän AirPnP

Pernossa ja Pansiossakin toimivan kansaivälisen ilmaisen majoituspalvelun nimi tulee sanoista ”air”, joka tarkoittaa ilmavaa tai ilmavaivoja, sekä sanoista ”Pultsareiden nukkumaPaikka”. Vuokrat ovat alueellamme nousseet telakan menestyksen myötä, joten AirPnP:n suosio kasvaa jatkuvasti. AirPnP ei ole tarkoitettu asunnottomille, joista erinomaiset virkamiehemme pitävät huolta, vaan vieraileville tähdille. Jos siis satut nukahtamaan Varissuolta lähteneessä bussissa ja päädyt Perno-Pansioon, niin ei huolta. Seutu voi aluksi tuntua hieman turhankin yläluokkaisen tyylikkäältä, mutta sinua odottavat ystävällisten paikallisten lisäksi useat reikäiselle etutaskulle sopivat majoitustilat.

Tässä muutama malliksi. Ensimmäinen esimerkki sijaitsee Metallikadun eteläpään metsikössä. Perille menee ”yksityistie ajo omalla vastuulla”-niminen sympaattinen pikkutie. Majoitustiloihin kuljetaan hiekkatietä noin 50 metriä. Avarat tilat ovat lähes tien varressa omakotitalon kellarikerroksessa. Itse omakotitalo on poistettu, joten yläkerrasta ei kuulu ääniä. Tähän kohteeseen on vuodenajasta riippuen saatavilla omena-aamiainen läheisestä puusta.

Jos sinua kiinnostaa enemmän business-ympäristö, niin Bayerin ja BE-groupin välissä sijaitseva metsikkö sopii sinulle parhaiten. Kesäisin paikalla on hi-tech-nailonista valmistettu kahden hengen messuteltta. Muistathan tässä kohteessa kiinnittää polun varteen vanhan tennarin tai oluttölkin merkiksi muille ulkoilmaihmisille, että paikka on varattu.

Mikäli haluat keskeisemmän sijainnin samaan edulliseen hintaan, niin Pansion työväentalon takametsän itärinne sopii juuri sinulle. Paikan kysyntä on ollut vähäisempi työväentalon palon (2015) jälkeen. Jyrkän polun yläpäässä sijaitseva oranssi polyesteripalatsi vastaa kaikkiin tarpeisiisi – jotka voit tehdä viereiselle mättäälle. Herää luonnon omassa vesisängyssä!

Mikäli olet menevää sorttia ja kaipaat nopeita yhteyksiä, niin Luoteis-Pernosta löytyy ihanteellinen yöpymispaikka. Junaradalle on vain seitsemän metriä, ja Naantalin pikatielle alle 80 metriä. Rakentamiseen on käytetty vain käsin valittuja tuulen kaatamia runkoja ja sitkeimpiä pajun oksia. Juokseva vesi löytyy viereisestä ojasta ja ilmanvaihto on tuulisella säällä erinomainen. Tässä kohteessa saattaa marginaalisesti häiritä Pernontien toiselta puolelta kuuluva kallion louhinta, murskaus ja kuljetus. Tämä parhaaseen nukkuma-aikaan (8.00-17.00) tapahtuva haitta saattaa tosin poistua jo vuonna 2024.

Sinun ei siis ei tarvitse välttämättä olla miljonääri selviytyäksesi Perno-Pansiossa. Reipas mieli ja AirPnP auttavat. Jos et kuitenkaan tiedä missä olet, tai kuka olet, niin sosiaalihuollon palvelupiste löytyy Hövelistä. Höveliin sinut osaa neuvoa täällä kuka tahansa, jolla on syke.

AiPnP-kohteidemme sisäänkäynnit saattavat olla vaatimattomia, mutta…
…sisätilojen avaruus yllättää.